COMPETICION

08 Xul 2023

Doblete de la Donostiarra en aguas locales

Doblete de la Donostiarra en aguas locales Doblete de la Donostiarra en aguas locales

Na última quenda, Zierbena apretou os locais, pero os biscaínos no puideron mellorar o tempo dos guipuscoanos.

A donostiarra conseguiu a XV. Bandeira Fabrica tras un emocionante final de regata. Os de Torrekua II estiveron na segunda quenda e Zierbena (líder da Liga Eusko Label) aguantou até o final. Na meta, os locais impuxéronse por un segundo de diferencia. Bermeo Urdaibai e Hondarribia pecharon a clasificación.

Na xeral, Zierbena mantén o maillote de líder e Hondarribia é segunda, seguida de Donostiarra e Urdaibai. En última posición pecha a clasificación Santurtzi.

Récord e vitoria na Liga Euskotren

A donostiarra gañou a VII Bandeira Fábrica. O equipo local apañou a cabeza da regata á volta da ceavoga e mantivo a vantaxe até a meta. Ademais, realizou o récord do campo de regatas cun tempo de 10:44:90. Donostia Arraun Lagunak foi segunda a 4 segundos e a clasificación pechárona Orio Orialki e Tolosaldea a 9 e 27 segundos respectivamente. Hondarribia rematou a primeira quenda en primera posición, pero foi quinto. A clasificación pechouna Hibaika, Cabo e Tirán.

A respecto da clasificación xeral, Arraun Lagunak mantén o primeiro posto; Donostiarra, Tolosaldea e Orio mantéñense entre os catro primeiros. Por detrás, Hondarribia, Hibaika, Cabo e Tirán pechan a clasificación.