ELKARRIZKETAK

09 Abu 2020

Zierbena Bahias de Bizkaiak lehen bandera erdietsi du

Zierbena Bahias de Bizkaiak lehen bandera erdietsi du Zierbena Bahias de Bizkaiak lehen bandera erdietsi du

Bigarren txandatik abiatuta, galipoek ezustekoa eman du eta XXXVI. Ondarroako Bandera - Cikautxo Sari Nagusia irabazi du; emakumezkoetan, berriz, Oriok irabazi du III. Ondarroako Bandera - Cikautxo Sari Nagusia, eta baita Euskotren Liga ere.

Lehenengo paladetatik, Zierbena Bahias de Bizkaia Donostiarra Amenabarrekin batera atera da bigarren txanda menderatzera. Biak parean ibili dira estropada osoan zehar, azken ziabogara bi segundoko abantailarekin heldu dira bizkaitarrak. Azken luzean, bere kalea aprobetxatzen jakin du eta Zierbena Bahias de Bizkaiak 20: 12.65eko denborarekin lortu du XXXVI. Ondarroako Bandera - Cikautxo Sari Nagusia. Donostiarra Amenabarrek, bere aldetik, 20: 17.05eko denborarekin bukatu du, eguneko hirugarren postua lortuz. Atzetik, Cabo eta Ondarroa erritmoa galtzen joan dira, eta denbora galtzen. Galiziarrek hamar segundo gehiago behar izan ditutzte estropadaren erdialdean, eta helmugan, 20: 29.75eko denborarekin, eguneko seigarren denbora onena egin dute. Etxeko traineruak, bere aldetik, bigarren txandan aritzea kosta egin zaio, eta 20: 49.77ko denborarekin, Ondarroa Cikautxok bere estropadako azken postura erori dira.

Ohorezko txandan, Orio galipoen denbora hobetzeko asmoarekin atera da. Azken ziabogan hiru segundoko desabantailarekin ziren, eta azken luzean bandera irabazten saiatu da Mirotza. Aldea murriztu arren, ez zen nahikoa eta 20: 13.90eko denborarekin, eguneko bigarren postua lortu, eta sailkapeneko bigarren postura igaro dira. Bermeok eta Hondarribiak ere ez dute Donostiarraren denbora hobetzerik lortu. Horrela, helmugan, 20: 23.36ko denborarekin, Bermeo Urdaibai Avia bakarrik geratzen da sailkapeneko lehen postuan. Go Fit Hondarribiak, bere aldetik, 20: 28.30eko denborarekin Cabo gainditu du ohorezko txandara itzuli den estropadan. Santurtzi Transportes y Gruas Aguado joan den astera arte liderra izan denak ez du bere arraunketa aurkitu, eta lehen luzetik atzean geratu da, 20: 40.50eko debora lortuz, estropadaren bederatzigarren postura erori dira.

Lehenengo txandan, ikuskizun polita eskaini dute Zarautzek eta Lekittarrak. Azken ziabogara parean iritsi arren, bizkaitarrek hiru segundo aurretik jartzea lortu dute helmugatik 300 metro baino gutxiagora. Enbatak, ordea, aldea murrizten zuen olatu bat hartzea lortu, eta helmugara txandako lehen postuan iritsi dira. Helmugan, Zarautz Babyautok 20: 32.68ko denbora lortu du eta Lekittarra Elecnorrek 20: 33.26an gelditu du kronometroa. Kaiku ondo hasi arren. Bigarren luzean, bere jarraitzaileek gainditzen zutela ikusi, eta Aresen erritmoa mantendu du. Azken luzean, hasierako sentsazioak berreskuratzen jakin dute, eta 20: 48.92ko denborarekin Kaiku Vusak puntu bat murriztu du sailkapen nagusian CR Aresekiko, helmugara 20: 52.56ko denborarekin iritsi baita.

Oriok irabazi du Euskotren Liga
Lehen paladatik, Orio garaipenaren bila joan da, eta horrela Euskotren Ligako titulua irabazten zuen. Lehen minututik aurrera, estropadaren branka hartu eta aldea handitu du. Ziabogan bost segundoko aldea zuen, eta helmugan 9 segundoko aldea. Azkenean, Oriok 10: 48.07ko denbora lortu du helmugan, horrela Euskotren Ligako bigarren titulua lortuz. Donostiarra Lacturalek, berriz, 10: 57.43ko denborarekin ezin izan ditu sailkapeneko aldeak murriztu. Donostia Arraun Lagunakek, donostiarren parean joan arren, azkenean, ezin izan dute auzokideen erritmoa jarraitu, 11: 04.86ko denborarekin helmugaratuta. Hondarribia Bertako Igogailuak, bere aldetik, ez du arraunketa aurkitu eta denbora galdu du estropadak aurrera egin ahala, kronometroa helmugan 11: 37.83an geldituz.

Zarautzek jarraipena emango dio denboraldiari
Datorren astean, Eusko Label Liga eta Euskotren Liga Zarautzera joango dira, bertan XLIII Zarauzko Estropadak eta XII Zarauzko Ikurriñak jokoan izango direlarik. Bi banderak jardunaldi bikoitzera jokatuko dira, baina sailkapen orokorrari begira, bi jardunaldietan banatuko dira puntuak.