ELKARRIZKETAK

18 Uzt 2020

Oriok erakustaldia eman du Getxoko uretan

Oriok erakustaldia eman du Getxoko uretan Oriok erakustaldia eman du Getxoko uretan

Mirotzak Getxoko Estropaden XLII. Ikurriña –J.A. Agirre Lehendakariaren XVI. Omenaldia eta emakumezkoen garaipenak lortu ditu

Oriok erakustaldi bikaina eman du lehen kaletik, eta garaipena eskuratu du eskifaian bederatzi harrobiko arraunlarirekin. Lehen paladetatik hartu du txandako branka, eta Eusko Label Ligako liderrak ziabogara arte erritmoari eutsi ahal izan dion arren, bigarren luzetik aurrera aldea handitzea lortu dute. Azken luzean, Orio eta Santurtzi Transportes eta Gruas Aguadoren hartualdi batean izan dira, eta azkenean garaipena gipuzkoarrentzat izan da. Gipuzkoarren denbora 19:42.26koa izan da eta bizkaitarrena 19:44.62koa. Bermeo Urdaibai Avia liderraren erritmoari hiru luzetan eutsi arren, 19: 48.80ko denborarekin bukatu da. Donostiarra Amenabar, estropadaburutik atera ez arren, azken luzean, joan egin zaie eta azkenean 19: 59.24ko denborarekin XLII Ikurriña, J.A. Aigrre Lehendakariaren XVI Omenaldiko bosgarren postuan sailkatu da.

Bigarren txandan, Zierbena Bahias de Bizkaiak eta Go Fit Hondarribiak ikuskizun bikaina eman dute. Bizkaitarrak aurretik ibili dira uneoro, eta gipuzkoarrak hurbiltzen ari ziren arren, ezin izan dute galipoen denbora berdintzea lortu. Azkenean, 19: 59.24ko denborari esker, bizkaitarrak laugarren postuan sailkatu dira, eta biharko ohorezko txandan sartzea lortu dute. Go Fit Hondarribiak, berriz, 20: 04.22ko denborarekin lortu du eguneko seigarren postua. Cabok bi traineruen erritmoari eutsi nahi izan dio, baina lehen ziabogatik, bakarrik aritu da, Zarauzko lehen txandako erlojupekoa hobetu nahian. Azkenean, 20: 23.44ko denborarekin ezin izan du Enbataren denbora gainditu, eta Lekittarra Elecnor, 20: 30.88ko denborarekin, arratsaldeko motelena izan da, nahiz eta hamaikagarren postuan sailkatu den, Aresi hiru segundoko zigorra ezarri ondoren.

Lehen txandan, Zarautz Babyautok ere erakustaldia eman du, eta ia bakarrik aritu da, une oro aldea handituz. 20: 17.88ko denborarekin zazpigarren postuan sailkatu da. Kaiku Vusa, enbataren erritmoari eusten saiatu arren, 20: 23.88ko emaitzarekin bukatu da, Caboren tripulazioa baino ehunen batzuk motelago. Atzetik heldu dira Ares eta Ondarroa Cikautxo, eta galiziarrek bizkaitarren aurka egindako inbasio baten eta pala ukitu baten ondorioz, epaileek hiru segundoko zigorra ezarri diete galiziarrei. Azkenean, Ondarroa Cikautxok 20: 30.56 eta 20: 31.60rekin amaitu du estropada, hiru segundoko zigorrarekin.

Oriok lidertza sendotu du
Estropada suspentsearekin hasi da, Lacturale Donostiarraren traineruari baliogabeko irteera bat egin izana ebatzi dute epaileek, eta hiru segundoko zigorra ezarri diote. Bigarren irteeran, Oriok lehen paladetatik eskuratu du estropada eta ziabogarako hiru segundoko aldea zuen. Bigarren luzean, donostiarrekiko aldea mantendu dute, 10: 53.10eko denborarekin helmugaratuz. Donostiarra Lacturale, zigorra kontuan izanda, helmugara lehen postuan iristen saiatu dira, baina ez dute lortu, eta Donostia Arraun Lagunak estropada iraultzeko zorian izan dela ikusi dute. Helmugan 10: 59.44ko denbora egin dute, hiru segundoko zigorra ezarrita. Hirugarren posturako lehian, Donostia Arraun Lagunak eta Hondarribia parean izan dira. Irtetean, donostiarrek segundo pare bateko aldea lortu dute, eta bigarren postuaren bila joan dira, hirugarrenarekin konformatu dira helmugan 11: 01.08ko denbora eginda. Hondarribia Bertako Igogailuak, azkenean, ezin izan diote donostiarren erritmoari eutsi, eta pixkanaka denbora galtzen joan dira, helmugara 11: 15.28ko denborarekin iritsiz.

Eusko Tren Ligako sailkapenean, Oriok lehen postuan jarraitzen du 19 punturekin, Donostiarra Lacturale da bigarren 14rekin, Donostia Arraun Lagunak hirugarren postuan dago 9 punturekin eta Hondarribia Bertako Igogailuak ixten du sailkapena 8 punturekin.

Bihar Orion izango dira bi lehiaketak
Bihar, gaurko banderen irabazleek etxean jokatuko dituzte Orioko XXX. Estropadak eta Orio kanpina VIII. Oriok hartuko du asteko bigarren estropada, Gipuzkoako Txapelketak jokatu ondoren.