15 Abu 2020

Go Fit Hondarribiak urrats handia eman du

Go Fit Hondarribiak urrats handia eman du Go Fit Hondarribiak urrats handia eman du

Go Fit Hondarribiak bigarren txandatik abiatuta abantaila handia lortu du biharko Zarauzko XLIII. Ikurriñari begira.  Emakumezkoen estropadan, berriz, Oriok gauza bera egin du Zarauzko XII. Ikurriñari begira

Lehen paladetatik, Go Fit Hondarribia eta Cabo parean joan dira lehen luzean, baina bigarrenetik aurrera aldea handitzen joan da Ama Guadalupekoa. Helmugan lortutako 21 segundo baino gehiagora tartea lortu arte. Zarauzko XLIII Ikurriñari begira, eta baita sailkapenari begira ere, urrats handia eman du Go Fit Hondarirbiak 21: 00.48ko denborari esker, lidertzatik sei puntutara kokatuz. Cabok, lehen luzean erritmoari eutsi arren, ezin izan dio hondarribitarren erritmoari jarraitu, eta 21: 22.44ko denborarekin lehen jardunaldiko bigarren postua lortu dute. Atzetik, azken estropada irabaztetik zetorren Zierbena Bahias de Bizkaiak ezin izan dio erritmoari eutsi eta 21: 34.20ko denborarekin laugarren postua lortu du. Bere aldetik, Lekittarra Elecnor atzean geratu da lehen paladatik, eta ezin izan dute lehen txandako denborarik onenak gainditu, eta 21: 46.72ko denborarekin bederatzigarren postuan geratu dira.

Ohorezko Tandaren lau traineruek aurreko txandak baino haize gehiagorekin aritu behar izan dira. Sotera hobeto moldatu da baldintzetara, eta lehen paladetatik branka erakutsi du, Orio eta Donostiarrarekiko hamar segundoko aldea mantenduz. Santurtzi Transportes y Gruas Aguadok, 21: 37.16ko denborarekin, arratsaldeko hirugarren denborarik onena lortu du, eta, horri esker, Eusko Label Ligako liderraren mallot gorria jantzi du. Orio Arraunketa Elkarteak eta Donostiarra Amenabarrek lehia interesgarria izan dute, baina azken luzean aldea handitzea lortu du Mirotzak. Helmugan, hurrenez hurren 21: 39.16 eta 21: 47.90 denbora lortu dute. Bermeo Urdaibai Avia liderrak ezin izan du estropadaz gozatu, eta hasiera txarra izan du, segundo gutxi batzuetan atzean geratuz. Erritmoa berreskuratzen saiatu arren, 22: 16.00etako denborarekin azken postura erori dira.

Lehenengo txandan, lau tripulazioek aurreratu digute arratsalde zoro bat izango genuela aurretik. Aresek lehen metroetan aurrea hartzea lortu du Ondarroarekin eta Zarautzekin lehia polita izanda, eta Kaiku atzean geratu da. Bigarren ziabogatik aurrera, Kaiku esnatzen hasi, eta Zarautz, aldiz, atzean geratu da. Azkenean, Kaikuk eta Ondarroak buruz burukoa izan dute, eta Aresek ez die erreferentzia galdu. Helmugan, Kaiku Vusak 21: 41.87ko denbora lortu du, eta Ondarroa Cikautxo ehunen gutxitara helmugaratu da, 21: 41.99ko denborarekin. Ia hiru segundoko atzerapenarekin iritsi da CR Ares, 21: 44.65eko denborarekin, eta Zarautz Babyautok 21: 51.25ean gelditu du kronometroa.

Oriok ere azken bandera nahi du
Nahiz eta hasieratik Donostiako tripulazioak izan diren estropadari branka erakutsi diotenak, ezin izan dute Eusko Tren Ligako liderra gainditu. Eskifaiak, ziabogara heltzean, estropadaren branka hartzea lortu du, Donostiarrarekiko bi segundoko aldearekin. Azken luzean, bi traineruak parera iritsi dira 300 metroraino, eta Oriok hiru segundoko aldea zuen. Distantzia horretan, aldea 9 segundora handitzea lortu dute, eta bihar defendatuko dute, Zarauzko XII. Ikurrina. Helmugan, Oriok 11: 21.70eko denbora lortu du, Donostiarra Lacturalek, berriz, 11: 31.66ko denbora. Atzetik, Donostia Arraun Lagunakek liderrarengatik hiru traineruko aldeari eutsi die, baina azkenean, 11: 36.18ko denborarekin, ligako hirugarren postua lortu dute. Horrela, sailkapeneko hirugarren postua ziurtatu dute, eta horrela mailari eusten diote. Hondarribia Bertako Igogailuak, bere aldetik, ez du arraunketa aurkitu eta denbora galdu dute estropadak aurrera egin ahala, kronometroa 12: 08.30ean geratuz helmugan.

Bigarren jardunaldia Zarautzen
Bihar XLIII Zarauzko Estropadak eta XII Zarauzko Ikurriña banderak banatuko dira. Go Fit Hondarribiak lehen jardunaldian lortutako ia 22 segundoko aldea mantentzen saiatuko da, eta emakumezkoen estropadan, Oriok gauza bera egingo du lehen jardunaldian lortutako ia 10 segundoko aldearekin.